Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Κοινός Παρανομαστής

Πάντα και παντού οι άνθρωποι διαφέρουν. Ωστόσο, πάντα και παντού τους ανθρώπους τους ενώνει κάτι.

Πόσες φορές καθίσατε να δείτε ταινία με φίλους; Πόσες φορές ταινία που πρότειναν οι άλλοι σας άρεσε; 

Συνήθως, τα γούστα διαφέρουν κι αυτό είναι λογικό κι επιθυμητό, γι'αυτό και σπανίως αρέσει το ίδιο σε όλη την παρέα μια ταινία. 

Και μιας και δεν είμαι fan των ταινιών, αρκούμαι στο να βλέπω λίγες ταινίες κατά περιόδους και να το αφήνω περισσότερο στην τύχη.

Κάπως έτσι έτυχε και είδα την ταινία ''Κοινός παρανομαστής'', μια ταινία ελληνικής παραγωγής που κυκλοφόρησε στο τέλος του 2014. Ορίστε και το trailer.

Μπορεί να μη βλέπω ταινίες συχνά, αλλά αυτή η ταινία μου άρεσε κι οφείλω να το μοιραστώ μαζί σας. Η ιστορία εξελίσσεται σε ένα καφενεδάκι σε κάποιο χωριό της Πελοπονήσσου. Για κάποιον λόγο τρεις αρκετά διαφορετικοί χαρακτήρες ανδρών κάθονται στα τραπεζάκια του μαγαζιού το οποίο ανήκει στον κ.Πλάτωνα! Ό,τι γίνεται στην ταινία, συμβαίνει σε αυτό το σκηνικό, θα μπορούσε ίσως να ήταν και θεατρικό έργο. Η συζήτηση ξεκινάει από ασήμαντα φαινομενικά θέματα, όπως πάντοτε, και καταλήγει στο πολύ καυτό θέμα των γυναικών, που τόσο καίει τους άνδρες και τους κάνει να αναρωτιούνται: τι μπορεί να θέλει μια γυναίκα. Κι ο καθείς δίνει την απάντησή του, φανερώνοντας το ποιόν του. Κάπου εκεί αχνοφαίνεται κι ο κοινός παρανομαστής.

Στην όλη υπόθεση υπάρχουν διάφορες φιλοσοφικές νύξεις. Αρχίζοντας από το όνομα του μαγαζάτορα, έως τον τρόπο σκέψης και τις επιθυμίες των χαρακτήρων μπορεί κανείς να βεβαιωθεί πως κάτι πιο βαθύ από αυτούς τους επιφανειακούς διαλόγους υπάρχει.

Κι ο κοινός παρανομαστής τελικά, δίνει απαντήσεις σε όλους...

Αρκετά έκανα spoil όμως για όσους θέλουν να την παρακολουθήσουν!

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε την ταινία εντελώς δωρεάν μιας και ο σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας είχε τη γενναιοδωρία να τη μοιραστεί μαζί μας μέσω του καναλιού του στο Youtube.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα

Τέλους Τίτλοι

Αλήθειες. Υπάρχουν πολλές από δαύτες στον κόσμο μας, και μια εξ αυτών είναι η ακόλουθη: κάθε τέλος σηματοδοτεί μια νέα αρχή. Υπάρχει όντω...

Δημοφιλείς