Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Τι είναι αυτό που χρειάζεται για μια καλή ζωή;



Το TEDx αφορά τη διάδοση ιδεών που αξίζουν, είναι μια εξαιρετική προσπάθεια ώστε να γίνει καλύτερος ο κόσμος μας. Μια από τις σημαντικότερες ομιλίες σχετίζεται με το τι χρειάζεται μια καλή ζωή, και σας της παραθέτω παρακάτω.




Οι περισσότεροι από τους νέους και μη, πιθανότατα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, πιστεύουμε πως αυτό που χρειάζεται για μια καλή ζωή αφορά σίγουρα στα χρήματα, ίσως και στη φήμη και στη σκληρή δουλειά.

Μέσα από μια 75ετή έρευνα του Πανεπιστημιού του Χάρβαρντ o ψυχίατρος και καθηγητής Robert Waldinger έρχεται να μας δώσει μιαν απάντηση που λίγο πολύ οι περισσότεροι διαισθάνονται: οι καλές σχέσεις είναι αυτές που μας κρατάνε ευτυχισμένους και υγιείς.

Επίσης, αναφέρει τρία σημαντικά μαθήματα που εξήχθησαν μέσα από όλη αυτή την μεγαλεπήβολη εργασία τους:

1. Οι κοινωνικές σχέσεις είναι ιδιαίτερα καλές για εμάς και η μοναξιά σκοτώνει.

2. Δεν μετράει μόνο ο αριθμός των φίλων, ή το πόσο αφοσιωμένοι είμαστε σε μια σχέση αλλά, πάνω απ'όλα, η ποιότητα των στενών σχέσεων που έχουμε.

3. Οι υγιείς σχέσεις δεν προστατεύουν μόνο το σώμα αλλά και τον νου μας.

Ένα ακόμη σημαντικό γεγονός είναι ότι για όλα αυτά χρειάζεται συνεχής προσπάθεια, συνεχής προσπάθεια που βασίζεται στην καθημερινή μας δράση.

Και κλείνει με ένα απόφθεγμα του Mark Twain:

«Δεν υπάρχει χρόνος, τόσο μικρή είναι η ζωή για διαπληκτισμούς, απολογίες, πικρίες κι ευθύνες. Υπάρχει μόνο χρόνος για αγάπη, κι αυτός ακόμα είναι λίγος».

Κι όπως μας λέει χαρακτηριστικά, «η καλή ζωή χτίζεται με καλές σχέσεις».

Μπορείτε να δείτε το βίντεο της ομιλίας πατώντας εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα

Τέλους Τίτλοι

Αλήθειες. Υπάρχουν πολλές από δαύτες στον κόσμο μας, και μια εξ αυτών είναι η ακόλουθη: κάθε τέλος σηματοδοτεί μια νέα αρχή. Υπάρχει όντω...

Δημοφιλείς