Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Ω παράξενε άνθρωπε!

Ο άνθρωπος είναι ένα παράξενο ον. Είναι ένα ον πραγματικά προικισμένο από κάθε άποψη, αλλά είναι εγκλωβισμένο στον εαυτό του.  Κάθε άνθρωπος θέλει να ζήσει ευτυχισμένος, κανείς δε θα πει πως θέλει να είναι δυστυχής.

 Πως όμως να ζήσει ευτυχισμένος, όταν δε δέχεται τις απαντήσεις τόσων άλλων ανθρώπων που ζήσαν πριν απ'αυτόν, κι αφιέρωσαν τη ζωή τους ώστε να λύσουν τις απορίες τους.

 Η σοφία των πεθαμένων αθανάτων μας μάς λέει πως, ο άνθρωπος για να ζήσει μια ζωή γεμάτη, τέτοια που όταν θα πεθαίνει να σκέφτεται πως αυτή άξιζε τον κόπο, θα πρέπει να αγαπήσει. Η αγάπη λοιπόν είναι η απάντηση στην ερώτηση για το πως μπορεί κάποιος να ζήσει μια ευτυχισμένη ζωή.

Ποια αγάπη όμως; Πόσοι από εμάς κατανοούν την αγάπη, αυτή την πολυδιάστατη έννοια που δεν ορίζεται; Τι είναι η αγάπη για εσάς;

 Για μένα η αγάπη πάντως, δεν έχει να κάνει με το να λαμβάνω κάτι άμεσα, παρά μονάχα να δίνω.

 Αγάπη δεν είναι να θέλω τον άλλο μόνο για εμένα, αγάπη είναι να θέλω να ζει ελεύθερος χωρίς να περιορίζεται από συναισθηματικούς δεσμούς που λειτουργούν σαν χειροπέδες.

 Αγάπη δεν είναι να προσπαθώ να κάνω τον άλλο σαν εμένα, αγάπη είναι να βοηθώ τον άλλο να βρει τον εαυτό του, να τον αγαπά και να τον σέβεται.

 Αγάπη δεν είναι απλά να ζω για τον άλλο, αγάπη είναι να πεθαίνω για τον άλλο.

 Τώρα λοιπόν σας ξαναλέω πως, η αγάπη είναι αυτή που μας γεμίζει και δίνει νόημα στη ζωή. Όλα τα άλλα είναι εφήμερα, πιο εφήμερα κι απ'την εφήμερη ζωή μας.

 Άνθρωπε είσαι παράξενο ον, γιατί βασανίζεις την ύπαρξή σου;






Γραμμένο τον Φεβρουάριο του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα

Τέλους Τίτλοι

Αλήθειες. Υπάρχουν πολλές από δαύτες στον κόσμο μας, και μια εξ αυτών είναι η ακόλουθη: κάθε τέλος σηματοδοτεί μια νέα αρχή. Υπάρχει όντω...

Δημοφιλείς